Sport, Život

IRFAN PELJTO I AMER RAMIĆ

Bosanskohercegovački fudbalski sudija, Irfan Peljto, danas će biti glavni sudija utakmice prvog kola Lige prvaka. Pravdu će dijeliti u susretu Club Brugge – Borussia Dortmund. Ovu utakmicu sa velikim nestrpljenjem očekuje, slobodno možemo reći Peljtnin prijatelj ali i učenik, Amer Ramić. Ovaj Prijedorčanin u Kanadi gradi karijeru u nadi da jednog dana može postati sudija na najvećim smotrama fudbala. Amer je nedavno uspio doći do Irfana Peljte u Sarajevu i provesti vrijeme u njegovom društvu koje mu je ostalo u sjećanju kako sa ljudske tako i profesionalne strane.

“Bio mi je san upoznati Irfana Peljtu jer redovno gledam utakmice koje sudi i trudim se dostići taj nivo. Poštujem savjete koje mi daje jer jako cijenim što će danas suditi utakmicu Lige prvaka. Drago mi je što imam priliku zahvaliti se Irfanu Peljti na savjetima koje mi daje jer mnogo mi znači kada mi prije utakmice podijeli nekoliko savjeta”, ističe Amer Ramić koji sudi utakmice MLS u Kanadi.

Sin nekadašnjeg fudbalera OFK Prijedora, Saida Ramića, našao je odličnog mentora jer Irfan Peljto sudi utakmice od velikog značaja za evropski i svjetski fudbal. Iskreno se nadamo da ćemo jednog dana izvještavati o susretu Irfana Peljte i Amera Ramić na nekom od velikih fudbalskih takmičenja gdje će biti kao prijatelji ali i kolege sudije.

Senudin Safić/MojPrijdor.com