Sport, Zanimljivosti, Život

NJEGOVA ŽELJA JE DIJELJENJE PRAVDE NA UTAKMICAMA SVJETSKOG PRVENSTVO

Amer je sin Saida Ramića koji je nekada bio fudbaler OFK Prijedora. Što bi naš narod rekao „iver nije pao daleko od klade“. Krenuo je očevim stopama u Kanadi gdje danas žive i rade, a po dušu i srce dolaze u Prijedor.

Amer je prije šest godina počeo dijeliti pravdu na fudbalskim terenima i ako je suditi prema tome kako se razvija njegova karijera, veliki su izgledi da mladog Ramića, rođenog prije 30. godina, vidimo i internacionalnoj fudbalskoj sceni.

Naravno, nije to jednostavan put jer treba napredovati i imati strpljenja. Ali, ono što smo mogli primjetiti tokom razgovora sa Amerom Ramićem, riječ je o veoma posvećenom, obrazovanom i odgojenom čovjeku koji je sudi prvoligaške susrete u Kanadi.

Drago nam je što je bio na stadionu Vedro polje gdje se želi vratiti i suditi prijateljsku utakmicu Brda. Kaže da bi mu bila čast suditi i utakmicu naših veterana. Za narednu godinu želimo ga vidjeti u toj ulozi.

 

Međutim, njegov cilj je više jasan. „Želim suditi MLS i treba mi još par godina da stignem do tog nivoa. Naravno, ljubav prema fudbalu mi je razvio moj otac i jako sam mu zahvalan na svemu što čini za moju sudijsku karijeru kao i mojoj porodici koja je uvijek uz mene. Želim biti FIFA sudija i preselio sam u Vankuver kako bi napredovao. Teško je, ali dosada sve ide kako i želim“, naglašava Amer Ramić. Iz godine u godinu sve više se ulaže u kanadski fudbal tako da su tu i brojni fudbaleri iz inostranstva.

Sretni roditelji

Amer Ramić je imao priliku da neke tajne sudijskog esnafa sazna od Irfana Peljte, najboljeg sudije iz BiH koji mu je dao dosta veoma važnih savjeta. Pored Peljte, veoma cijeni Orsata iz Italije. O tome koliko Amer Ramić želi uspjeh, potvrđuje i želja da se sudi na najvišem nivou. „Želja mi je suditi utakmice na svjetskom prvenstvu“.

Ono što posebno fascinira kod Amera Ramića je ogromna ljubav prema rodnom kraju i BiH. Složit ćete se da je to i dio kućnog odgoja što nije  nimalo jednostavno u dalekoj Kanadi.

U ime čitatelja našeg portala želimo mu mnogo sreće i da se nastavi uspon njegove sudijske karijere.

Senudin Safić /Mojprijedor.com